DKK 125,00

Alan Haynes - Blues guitarist legende fra Austin Texas

28.06.2017 kl. 20:00 Walthers Musikcafé, Skanderborg
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 125,00

Texas bluesguitarist og sanger, Alan Haynes, spiller guitar ligeså ubesværet som han trækker vejret, og spiller nærmest ligeså meget guitar, som han trækker vejret. For selvom en koncert nemt kan være op mod tre timer nonstop, TEXAS STYLE, kan man sagtens finde ham spillende guitar på hotelværelset bagefter. At han derfor nærmest er blevet ét med sin guitar, kommer tydeligt til udtryk når han står på scenen, hvor hans udstråling, sjælfulde sang og nærmest overjordiske guitarvirtuositet, tryllebinder selv det mest kræsne blues publikum - og mangt en guitar kollega.

Hvem i alverden er Alan Haynes? Jo, han er altså en forrygende bluesguitarist fra Texas. Han spillede de gode gamle standardnumre men med en fingernem virtuositet, der kun kunne forbløffe. Det var som om, han kunne spille hvad som helst.  Alan Haynes' røde Fenderguitar blev pisket gennem en imponerende variation af lyde, og det endda uden at skifte guitar mellem hvert nummer.

Publikum var begejstret og klappede efter hver solo! Det siger meget om mandens evner. Ellers omgav han sig ikke med de store faldballader og stjernenykker. Der var ikke andet end den gode gammeldags - og svære - rocktrio med guitar, bas og trommer. Hele grejet kunne velvære i et folkevognsrugbrød, hvis det blev pakket rigtigt. 

 Blues hører nok hjemme på de små teltscener, og her var en usædvanlig nær kontakt med publikum. Haynes søgte den selv. Han stod to meter fra de nærmeste med øjenkontakt under sangene. Han kunne tydeligvis spille uden at kigge. Soli og akkorder blev afleveret med største lethed, elegant og med nydeligt doseret showmanship. På forhånd forlød det, at han var ualmindelig sympatisk, og det holdt stik. Bagefter stod han ved hegnet, fik knus og blev hilst på. Og så tog han billeder med sit lommekamera fra scenen - af os!

Her mødte vi en af bluesmusikkens arbejdsmænd. Han har nok aldrig haft albuerne til at blive rigtig stjerne, men han ser ud til at trives med åbenlys glæde ved at få lov at spille for et publikum på et niveau, som han i virkeligheden er alt for dygtig til at færdes på.