DKK 150,00

Jens Rømer - Vin & Musik incl smagning

28.02.2017 kl. 20:00 Walthers Musikcafé, Skanderborg
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 150,00

Et intenst og spændende foredrag med forfatteren og musikeren Jens Rømer om hans to helt store passioner: Vin og musik. Vi smager på fire vine som alle er blandt de omtalte i foredraget.

Foredragsarrangementet spiller på flere oplevelser og sanser: Vin, mad, musik, fortællinger om personlige oplevelser, økologi og biodynamik - og rejser til en række vinproducenter i Frankrig. Altsammen ledsaget af betagende billeder, videoer og musik


”Da jeg, sammen med min kone Birgit Rømer og vores to små børn, valgte at flytte fra Hillerød til Vacqueyras i det sydlige Rhône-vindistrikt i Sydfrankrig, var det uden nogen form for økonomisk sikkerhed. Men drømmen om et liv i det sydfranske var stor, så vi tog chancen. I min bog, ”Mit Liv med Vin og Musik”, fortæller jeg om mit liv med vin og musik – de to passioner, som har fyldt mit liv med intense oplevelser. Jeg fortæller om min interesse for musik, om at udøve musik og om, hvordan frankofilen i mig, og dermed også min store passion for vin, blev født.

Det er også en rejse rundt i Languedoc og Rhône-vindistrikterne, hvor jeg besøger 18 forskellige økologiske og biodynamiske vinproducenter. Og så har jeg lavet det lille eksperiment at lade nogle af mine musiker- og komponistvenner inspirere til at skrive ny musik til vinene. Jeg gav hver musiker/komponist et par flasker af en udvalgt vinproducents vine til at lade sig inspirere af. Resultatet af dette er der kommet 21 stykker musik ud af, som kan høres, gerne med et godt glas vin, på bogens to indlagte CD’er.”

 

Alt dette fortæller Jens Rømer om i foredraget, og det samtidig med at vi smager på vine fra udvalgte franske vinproducenter, som er omtalte i Jens Rømers bog.


Det hele krydres med delikat livemusik fra guitaristen Finn Olafsson - én af  leverandørerne til ”vinmusikken”. Han har bidraget med ”Une Chanson pour Clavel” – et stykke guitarmusik til Domaine Clavel i Languedoc. Finn Olafsson er kendt for sin tid som guitarist i ACHE, for sin instrumentale guitarmusik og for sine samarbejder med Anders Roland, Pia Raug, Anne Linnet og mange, mange andre. Han er desuden medredaktør af Jens Rømers bog og indehaver af Musikforlaget Olafssongs. 


En sand aften med oplevelser for alle sanser.